single-post.php

Machinepark groensectie.

De afdeling Groen heeft nieuwe machines! In de Groene Sector wordt steeds meer gewerkt met accugeladen machines, naast de motorapparaten. Wij willen in ons vak de leerlingen zoveel mogelijk laten werken met de machines die ook door hoveniers en andere groenbedrijven gebruikt worden.
We hebben met Van de Riet Tuin en Park uit Delden een bijzonder contract afgesloten, waardoor we jaarlijks ons hele machinepark kunnen inruilen en we met de leerlingen altijd met de nieuwste apparaten werken. Onze leerlingen werken op hun stage in de Groene Sector met dezelfde of vergelijkbare machines. Ze hebben hun vaardigheden op school al kunnen oefenen en brengen dat op stage ook in de praktijk ten uitvoering.
Kunnen werken met de nieuwste apparaten en machines helpt de leerlingen natuurlijk mee in het behalen van hun certificaat Werken in het Groen en zorgt er ook voor dat de praktijkopleiders bij de stagebedrijven de leerlingen meer verdieping kunnen geven in het werk. En wie weet leidt die handigheid van de leerling wel tot een baan!
Op de foto zie je links de leverancier en rechts één van onze groendocenten: meneer Lenferink. Ze staan tussen een selectie van de nieuwe machines.
Deel dit bericht