single-post.php

Klus groenploeg (update 7 december)

Vandaag en de komende weken is de ‘Werken in het Groen-groep’ aan het werk met een megaklus bij Pensionstal Scholten. Wij mogen hier een paar flinke bospercelen uitdunnen. Vandaag hebben we een start gemaakt met het opbouwen van een takkenril.
De ecologische waarde van takkenrillen is buitengewoon groot. Al vlug zul je zien dat allerlei algemene vogels zoals de heggenmus, roodborst of winterkoning, maar ook minder algemene gasten zoals de grasmus, braamsluiper, zwartkop of tuinfluiter hier voedsel komen zoeken, er komen schuilen of er hun nest in gaan bouwen. Niet alleen vogels, ook kleine roofdieren, zeldzame insecten, planten en zwammensoorten zullen hier een welkome plaats vinden en zo meewerken aan een dynamische en gevarieerd erf/ landschap.
Maandag 7 december:
Ook in de regen werken de jongens en meiden van groen hard door met de takkenril in Beckum. Het gaat enorm snel en de leerlingen zijn, ondanks het slechte weer, enorm gemotiveerd aan het werk. Respect daarvoor!
Deel dit bericht