single-post.php

McDonald’s Backstage.

Met de Bovenbouw-kookgroepen zijn we om het schooljaar af te sluiten, op maandag en woensdag op excursie geweest bij McDonald’s Westermaat. Hier werden we gastvrij ontvangen waarna we een kijkje “achter de schermen” mochten nemen.
Hospitality oftewel klantgerichtheid is erg belangrijk bij McDonald’s. We kregen een rondleiding waarbij we verschillende ruimtes te zien kregen waaronder de lobby, crew-ruimte, magazijn, koeling, vriezer en afvaldepot. Ook mochten we in de keuken kijken. Hier kregen we uitleg over ‘de weg’ die een bestelling aflegt voordat het bij een klant terecht komt. Mc Donald’s is een Amerikaanse keten. Veel Engelse woorden zijn daarom op de werkvloer terug te vinden. Opvallend was ook dat er veel structuur is op de werkvloer. Elke werknemer is verantwoordelijk voor zijn eigen taak. Door goed met elkaar samen te werken, werk je naar een eindproduct. We kregen uitleg over het werk bij het drankstation, frituurstation, grillstation, frietstation, en bediening. Ook is het belangrijk dat je goed kunt doorwerken en een flink werktempo hebt. Een voordeel in vergelijking met andere eetgelegenheden is dat je bij McDonald’s niet veel hoeft af te wassen. Ze maken fastfood dus veel wordt meegegeven in verpakkingsmaterialen.
De rondleiding werd afgesloten met het eten van een hamburger naar keuze. Eén groep mocht zelf aan het werk in de keuken, natuurlijk na het omdoen van een haarnetje en grondig handen wassen. Hygiëne op de werkvloer is natuurlijk erg belangrijk. De leerlingen maakten onder begeleiding een broodje naar keuze. Dit noemen ze ‘dressen’ (=aankleden). Toen alles klaar was, mocht al het lekkers worden opgegeten en dat viel natuurlijk bij iedereen goed in de smaak, ook bij de juffen!
Oh ja, wat ook nog even leuk is om te melden is dat er aardig wat (oud-)leerlingen van onze school werkzaam zijn bij McDonald’s.

Deel dit bericht