single-post.php

Mooie klus voor textielmeiden.

De meiden die dit jaar het vak textiel als keuzevak hebben gekozen, hebben de afgelopen tijd gewerkt aan een hele mooie opdracht. Het NSJO (Nederlands Studenten Jazz Orkest) verzorgde in de week van 11 t/m 16 december zes optredens door het hele land. Voor de kostuums werden studenten van de modeacademie gevraagd, voor het maken van een film werden studenten van de filmacademie gevraagd en voor de decorstukken hebben ze de hulp de leerlingen van Textiel keuze van ‘t Genseler ingeroepen. Het thema van de voorstelling was dit jaar Rock en Roll. De meiden hebben voor de band-stands (muziekstandaards) brommers en scooters gemaakt en achter op het toneel zelfs een enorme jukebox. 
Zo’n 2500 bezoekers door het hele land hebben de voorstellingen bezocht. Hoe leuk om daar als school je steentje aan bij te kunnen dragen.
Een aantal meiden heeft samen met juf Eikenaar het concert in Metro Enschede bezocht. Eerst werd er een bezoek gebracht aan de generale repetitie van het orkest (daar kregen ze een eigen polsbandje voor backstage). Daarna een rondleiding door het Wilminktheater en na een hapje eten was het tijd voor het concert. Daar werden foto’s gemaakt van de band en natuurlijk van het decor en genoten van het concert.

Deel dit bericht