single-post.php

Het paard van Troje

Drie weken geleden werd meneer Beld gebeld door een medewerker van de UT in Enschede. Zij wilden op de UT bij de studenten aandacht vragen voor cyber security. In gewoon Nederlands veilig internetgebruik. De schade door onveilig gebruik van Internet wordt elk jaar hoger, ook op de UT dus. Om aandacht te trekken wilde men graag gebruik maken van een blikvanger. Deze blikvanger moest eruit zien als een Trojaans (houten) paard. Een bekend virus op de computer heet ook Trojan Horse.
De vraag was of wij er een konden maken. Ne enig heen en weer gebabbel kwamen we erachter dat het paard 2 meter hoog moest worden door een deur moest passen en van ruw hout gemaakt moest zijn. Het bouwen van een Trojaans paard is natuurlijk een mooie klus voor een aantal leerlingen. Het is een aparte uitdagende klus en dan ook nog voor de UT. Daarnaast leverde de klus ook nog wat geld op, dat we weer kunnen investeren in apart gereedschap of grotere en duurdere werkstukken voor leerlingen. Toen hoorden we echter dat het binnen drie weken klaar moest zijn. Dan moesten we dat wel heel snel gaan inplannen.
Samen met de leerlingen de plannen besproken en ook zij vonden dat we er voor moesten gaan.
Ze vonden het wel spannend of het allemaal ging lukken.
Vandaag (precies op tijd) hebben we de klus geklaard en het Trojaans paard afgeleverd op de UT. Op de foto de groep jongens die meegebouwd hebben aan het Paard. De jongens hebben allemaal laten zien dat ze ook onder een beetje druk hun werk kunnen doen. Dat is een groot compliment waard.
Het Project Trojaans Paard is goed gelukt; de opdrachtgever erg tevreden en wij dus ook.

Deel dit bericht